Огляд бойових дій за 848-му добу повномасштабної збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 848-му добу повномасштабної збройної агресії рф проти України

Впродовж доби відбулось понад 120 бойових зіткненнь

Найскладнішою ситуація залишається на Краматорському та Покровському напрямках.

На Краматорському напрямку  ворог штурмував район Бахмута, Богданівки, Калинівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.  Бої досі тривають.

На Покровському напрямку кількість боєзіткненнь зросла до 43. За підтримки авіації, артилерії, озброєння бойових машин, ударних БпЛА, FPV-дронів та стрілецької зброї окупанти продовжують натиск на українські позиції поблизу Олександрополя, Новоолександрівки, Калинового, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Карлівки.

На Харківському напрямку  збройні сили України уразили 18 укриттів особового складу, два місця зберігання боєприпасів, сховище з пально-мастильними матеріалами.  Орієнтовні втрати ворога на даному напрямку склали 96 окупантів загиблими та пораненими. Окрім того знищено танк, три артилерійські системи та 11 автомобілів.

Всі спроби ворога відтіснити наші війська були невдалими.

На Куп’янському напрямку ворог безуспішно намагався наступати в районах населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане, Кругляківка, Степова Новоселівка.

На Лиманському напрямку агресор здійснив 14 невдалих спроб просунутися в районах Греківки, Невського, Тернів та Серебрянського лісу, а поряд населеного пункту Терни ще тривають бої.

На Сіверському,  Курахівському, Времівському та Оріхівському напрямках ситуація залишається без змін. Безуспішними були п’ять штурмів позицій українських захисників на Придніпровському напрямку

На Торецькому напрямку окупанти здійснили шість спроб прорвати оборону наших захисників східніше Північного. Українські воїни відбили чотири атаки ворога, ще два боєзіткнення тривають.

Михайло Білик

20 червня, 2024