Огляд бойових дій за 840-ву добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 840-ву добу збройної агресії рф проти України

За добу відбулося 90 бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку військові відбили п’ять спроб прориву ворожих сил у районах Часового Яру та Синьківки, де російські війська спрямовували найбільші зусилля. Українські захисники завдали значних втрат противнику, знищивши один танк, автомобіль і склад ПММ. Відзначається, що оборонці не тільки відбили атаки, але і попередили будь-які подальші прориви, підтверджуючи високий рівень бойової підготовки та мотивації.

На Лиманському напрямку ворожі сили активізувалися в районах Дружелюбівки, Невського та інших, спрямовуючи 13 атак, усі з яких були ефективно відбиті українськими захисниками. Триває бій в декількох точках, де наші війська стійко тримають позиції, не допускаючи ворога вглиб території.

Покровський напрямок показав велику активність з боку російських військ, які атакували у районах Новоолександрівки та Сокола 24 рази за добу. Українські війська відбили 12 з цих атак, стримуючи противника та завдаючи значних втрат серед його особового складу та техніки. Не зважаючи на складну ситуацію, ситуація під контролем українських захисників.

Українські військові продовжують виконувати свій обов’язок, захищаючи мирне населення та територіальну цілісність держави від агресивних дій російських військ. Попри значну кількість нападів та інтенсивність ворожих дій, ситуація на фронті під контролем, а українські захисники продовжують демонструвати свою готовність та ефективність у боротьбі з окупаційними силами.

Михайло Білик

12 червня, 2024