Огляд бойових дій за 838- му добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 838- му добу збройної агресії рф проти України

За минулу добу було зафіксовано 73 бойових зіткнення.

Загарбники не припиняють спроб атакувати українські позиції, здійснюючи три ракетні удари та 53 авіаційні атаки із застосуванням 69 коректованих авіаційних бомб (КАБ). Задіяно також 529 дронів-камікадзе. Крім цього, по українських позиціях і населених пунктах було здійснено 2888 обстрілів з використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку відбулось п’ять бойових зіткнень, але жодна спроба ворога прорватися не мала успіху. Російські війська продовжували спроби атакувати українські підрозділи в районах Вовчанська, Липців та західніше Глибокого.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ситуація залишилася стабільною, штурмові дії противника не мали успіху. Українські війська контролюють обстановку, відбиваючи ворожі атаки в районах Піщаного та Греківки.

Сіверський напрямок також не зазнав значних змін, ворог безуспішно намагався атакувати українські позиції в районі Виїмки.

На Краматорському напрямку російські війська здійснили дев’ять бойових зіткнень, найбільшу активність проявляючи в районі Іванівського. Усі спроби противника покращити своє становище були відбиті.

На Покровському напрямку відбулося 27 атак на позиції українських воїнів у районах Прогресу, Євгенівки, Новоолександрівки, Новопокровського, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Карлівки. З них 18 атак було відбито, дев’ять ще тривають. Ситуація напружена, але Сили оборони утримують рубежі та не дозволяють ворогу просунутися вглиб території України.

На Курахівському напрямку ворог здійснив вісім атак у районах Парасковіївки та Красногорівки. Сім атак було відбито, триває боєзіткнення в районі Красногорівки. Ситуація під контролем українських військ.

Оріхівський та Придніпровський напрямки залишилися без суттєвих змін. З початку доби ворог чотири рази намагався витіснити українських захисників з позицій у районах Малої Токмачки та Кринок, проте безуспішно.

Підрозділи української авіації та ракетних військ і артилерії завдали ударів по трьох районах зосередження особового складу та військової техніки ворога, одному засобу ППО, двох артилерійських установках, радіолокаційній станції та складу боєприпасів окупантів.

Михайло Білик

10 червня, 2024