Огляд бойових дій за 834-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 834-ту добу збройної агресії рф проти України

За минулу добу відбулося 81 бойове зіткнення.

На Харківському напрямку російські загарбники п’ять разів намагалися вибити українських воїнів з позицій. Чотири з цих атак українські захисники успішно відбили, одна в районі Вовчанська досі триває. За минулу добу на цьому напрямку ворог втратив 114 осіб живої сили, знищено броньовану машину, гармату, сім безпілотників, шість одиниць спецтехніки та чотири склади з боєприпасами.

Куп’янський напрямок залишається однією з найгарячіших точок. Окупанти продовжують намагатися покращити свої позиції в районах Дружелюбівки й Чернещини, де тривають запеклі бої. Ворожі штурмові дії на цьому напрямку зросли до 12, з яких 10 вже відбито. Втрати противника тут становлять 86 осіб вбитими та пораненими, знищено три бойових броньованих машини та автомобіль.

На Лиманському напрямку ворог провів сім атак. Бойові дії тривають у Серебрянському лісі на чотирьох локаціях та біля Невського. Українські захисники продовжують стійко обороняти свої позиції, не дозволяючи ворогу просуватися вперед.

Найгарячішим напрямком залишається Покровський. Кількість ворожих атак тут зросла до 19, найінтенсивніші бої точаться у районі Сокола. За минулу добу російські терористи втратили 354 особи живої сили. Українські воїни знищили танк, три бойових броньованих машини, сім гармат, наземний дрон та автомобіль. Ще 13 одиниць різної військової техніки ворога пошкоджено.

На Оріхівському напрямку ворог тисне в районах Малої Токмачки й Щербаків. За сьогодні українські захисники відбили вже п’ять ворожих атак, не дозволяючи ворогу просуватися вперед.

На решті напрямків ситуація залишається стабільною. Підрозділи Сил оборони України мужньо стримують спроби окупантів просуватися вглиб української території, завдаючи ворогу значних втрат. Українські захисники продовжують боротися за свободу та незалежність країни, демонструючи високу професійність і відвагу.

Михайло Білик

6 червня, 2024