Огляд бойових дій за 833-тю добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 833-тю добу збройної агресії рф проти України

Протягом доби відбулося 99 бойових зіткнень.

За минулу добу ворог завдав три ракетні удари, випустивши чотири ракети, здійснив 45 авіаударів з використанням 52 коригованих авіабомб, а також залучив 479 дронів-камікадзе. Окрім того, російські агресори здійснили 2862 обстріли по позиціях українських військ та населених пунктах, використовуючи різні типи зброї.

На Харківському напрямку російські окупанти чотири рази, за підтримки авіації з напрямку Шебекіно з території рф, намагалися штурмувати позиції наших підрозділів в районі Вовчанська. Усі ворожі атаки були відбиті, а втрати агресора склали 96 осіб загиблими та пораненими. Знищено один танк, чотири артилерійські системи, сім БпЛА, дев’ять автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки. Також пошкоджено п’ять автомобілів і одну артсистему. Уражено 14 бліндажів і склад з боєприпасами.

На Куп’янському напрямку ворог атакував 14 разів наші позиції поблизу населених пунктів Петропавлівка, Синьківка, Стельмахівка та Новоєгорівка. Підрозділи Сил оборони відбили 11 наступальних дій противника. Ситуація залишається напруженою, з триваючими боєзіткненнями неподалік Степової Новоселівки, Берестового та Невського. На цьому напрямку ворог втратив 92 окупанти вбитими та пораненими, знищено дві бойові броньовані машини, автомобіль та БпЛА.

На Лиманському напрямку за день російські війська двічі безуспішно атакували українських захисників з районів Житлівки та Кремінної. Спроба окупантів наблизитися до Білогорівки на Сіверському напрямку також виявилась безуспішною.

На Краматорському напрямку від початку доби агресор сім разів намагався атакувати підрозділи Сил оборони в районах Калинівки, Кліщіївки, Андріївки та Часового Яру. Чотири атаки відбито, ще три боєзіткнення тривають. Ситуація залишається під контролем Сил оборони.

На Покровському напрямку ворог здійснив 37 штурмових дій. Найбільша активність спостерігається в районі Очеретиного, де українські захисники відбили 27 атак, ще 10 боєзіткнень тривають. Ситуація складна, але під контролем.

На Курахівському напрямку відбулося сім бойових зіткнень, ворог намагається просунутися в районах Красногорівки, Парасковіївки та Водяного. Українські сили відбили п’ять атак, поблизу Красногорівки ще тривають два бої.

На Времівському напрямку шість ворожих атак в районі Костянтинівки, Золотої Ниви, Урожайного та Старомайоського були відбиті. Сили оборони контролюють ситуацію.

На Оріхівському напрямку ворог п’ять разів намагався наблизитися до наших позицій поблизу Малої Токмачки, Роботиного, Новоданилівки та Малих Щербаків, але зазнав невдачі.

На Придніпровському напрямку окупанти двічі безуспішно намагалися відтіснити наших захисників від Кринок.

Українські воїни рішуче протидіють натиску ворога, завдаючи російським військам відчутних втрат. Оборонці України активно застосовують засоби вогневого ураження по живій силі та техніці ворога, не допускаючи просування противника вглиб нашої території. 

Михайло Білик

5 червня, 2024