Огляд бойових дій за 831-шу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 831-шу добу збройної агресії рф проти України

Минулої доби відбулося 60 бойових зіткнень.

Протягом доби російські окупанти завдали по території України чотири ракетні удари, використавши чотири ракети, та 33 авіаційні удари із застосуванням 46 коректованих авіаційних бомб (КАБ). Крім того, загарбники застосували 351 дрон-камікадзе та здійснили майже 2500 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах, використовуючи артилерію, міномети та інші типи озброєння.

На Харківському напрямку від початку доби відбулися два бойові зіткнення. Атаки противника в районах сіл Липці та Стариця були успішно відбиті. Наші воїни активно діють, завдаючи ворогу значних втрат.

На Куп’янському напрямку відбулося шість боєзіткнень. Всі атаки російських загарбників були відбиті у районах населених пунктів Дружелюбівка та Невське.

На Лиманському напрямку ворог чотири рази намагався просунутися в напрямку населеного пункту Терни та у Серебрянському лісі. Три атаки були відбиті, ще одне бойове зіткнення триває біля села Терни. Противник не має успіху, втрат наших позицій не допущено.

На Сіверському напрямку протягом доби наші захисники відбили сім штурмових дій ворога в районах Виїмки та Роздолівки. Поблизу останньої обстановка залишається напруженою - триває бій.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили сім спроб противника вклинитися в нашу оборону неподалік Калинівки, Кліщіївки та Андріївки. Втрат позицій і територій не допущено.

На Покровському напрямку підрозділи нашого угруповання відбивали 17 атак противника. Українські захисники активно стримують спроби російських окупантів прорватися. Ворог концентрує свою активність у районах Новоолександрівки та Сокола. Бойові дії поблизу Сокола тривають. Сили оборони вживають активних заходів для недопущення просування ворога.

На Курахівському напрямку відбулося шість бойових зіткнень, п'ять з яких успішно відбиті нашими воїнами. Бій в районі Красногорівки триває.

На Времівському напрямку українські захисники стримали три атаки окупантів у бік Старомайорського. Ситуація контрольована.

На Оріхівському напрямку російські загарбники безуспішно намагалися просунутися до Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, наші воїни п’ять разів дали жорстку відсіч російським загарбникам в районі Кринок.

Підрозділи нашої авіації та ракетних військ і артилерії з початку цієї доби завдали уражень по 18 районах зосередження особового складу, двох пунктах управління, трьох артилерійських системах, двох засобах ППО та станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Сили оборони України мужньо стримують ворожі спроби просування у глибину території країни, завдають окупантам значних втрат та виснажують його по всій лінії фронту. 

Михайло Білик

3 червня, 2024