Огляд бойових дій за 828-му добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 828-му добу збройної агресії рф проти України

За минулу добу сталося 100 бойових зіткнень.

Найзапекліші бої тривають на Курахівському та Покровському напрямках, де російські війська намагаються використати свою перевагу в живій силі та техніці, а також підтримку з повітря. Сили оборони України продовжують тримати противника під вогневим контролем, виснажуючи окупантів по всій лінії зіткнення.

На Курахівському напрямку з початку доби підрозділи Сил оборони зупинили 21 атаку ворога, зокрема 17 штурмових дій поблизу Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Водяного. Попри це, бої продовжуються в районі Красногорівки.

На Покровському напрямку російські загарбники здійснили 21 спробу відтіснити наших захисників із займаних позицій, однак дев’ять атак з району Очеретиного не мали успіху. Воїни відбили вісім штурмів поблизу Сокола, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Уманського. Бої продовжуються неподалік від Сокола й Очеретиного.

На Харківському напрямку відбулося два бойові зіткнення, спробу противника просунутися в районі Стариці було зупинено. На Куп’янському напрямку відбито шість штурмів у районах Синьківки, Петропавлівки, Степової Новоселівки, М’ясожарівки та Дружелюбівки.

На Лиманському напрямку було відбито спробу атаки у Серебрянському лісі. На Сіверському напрямку зросла кількість атак агресора до 11, наші захисники зупинили вісім штурмових дій ворога в районах Білогорівки та Роздолівки.

На Краматорському напрямку відбулося дев’ять бойових зіткнень, з яких захисники відбили вісім спроб атак. На Торецькому напрямку було зупинено атаку окупантів від Зайцевого в бік Курдюмівки.

На Времівському напрямку сталося п’ять боєзіткнень, з яких чотири ворожі штурми було зупинено в районах Урожайного та Старомайорського. На Оріхівському напрямку відбито дві атаки в районі Малої Токмачки, а бої тривають у районах Малі Щербаки та Новоандріївка.

На Придніпровському напрямку відбито вісім спроб ворога відтіснити наші підрозділи на плацдармах на лівому березі Дніпра, неподалік від Кринок. 

Ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою українськими військами. Попри масовані атаки ворога, наші захисники продовжують утримувати позиції та завдавати значних втрат противнику.

Михайло Білик

31 травня, 2024