Огляд бойових дій за 824-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 824-ту добу збройної агресії рф проти України

Минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень.

Протягом доби російські окупанти завдали чотири ракетних удари, використавши 14 ракет, та 46 авіаударів 69 керованими авіабомбами (КАБ). Вони також застосували 311 дронів-камікадзе та здійснили понад 2600 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах.

На Куп’янському напрямку ситуація залишається найгарячішою. Противник 22 рази намагався витіснити українські підрозділи з займаних позицій. Бойові дії тривають в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Новоєгорівка, Дружелюбівка, Греківка та Невське. Загалом, на цьому напрямку ворог втратив 69 осіб, було знищено російський засіб ППО, дві гармати, а ще одну артсистему пошкоджено.

Покровський напрямок також залишається осередком інтенсивних бойових дій. Протягом доби тут відбулося 31 бойове зіткнення. Російські окупанти намагалися прорватися з району Очеретине та вели бої біля Сокола й Уманського. На окремих ділянках ворог мав частковий успіх, але українські захисники активно діють для стабілізації ситуації.

На Харківському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень. Українські воїни успішно відбили 10 атак у районах сіл Липці й Тернова, а бої в районах Вовчанська та Стариці тривають. Втрат позицій не допущено, загарбники втратили 118 осіб, два танки, сім безпілотників, вісім автомобілів та чотири одиниці спецтехніки. Крім того, наші оборонці знищили вісім ворожих укриттів.

На Лиманському напрямку було відбито три спроби просунутися вперед, а бої тривають в районі Тернів. На Краматорському напрямку українські воїни відбили атаку біля Іванівки, а ще одне бойове зіткнення триває в районі Андріївки.

Українські воїни продовжують демонструвати мужність та професіоналізм, утримуючи свої позиції та завдаючи ворогу значних втрат. Попри інтенсивні атаки з боку російських окупантів, українська армія зберігає контроль над ситуацією на більшості напрямків, завдаючи окупантам відчутних втрат та підриваючи їхні наступальні можливості.

Михайло Білик

27 травня, 2024