Огляд бойових дій за 822-гу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 822-гу добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби відбулося 88 бойових зіткнень.

Окупанти завдали три ракетні удари, використовуючи 13 ракет, а також здійснили 37 авіаударів з використанням 47 керованих авіабомб (КАБів). Крім цього, було зафіксовано 387 ударів дронами-камікадзе та близько трьох тисяч обстрілів позицій українських військ з різних видів озброєння, включаючи 109 обстрілів з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

На Харківському напрямку з початку доби відбулося чотири бойових зіткнення. Окупанти активно використовували авіацію для ударів, але українські воїни успішно провели контрзаходи, завдавши ворогу значних втрат. Загальні втрати противника на цьому напрямку склали 65 осіб. Наші захисники знищили ворожий танк, РСЗВ БМ-21 «Град», дві вантажівки та дві одиниці спецтехніки. Також було пошкоджено російський танк, дві гармати та два автомобілі.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 20 бойових зіткнень. Окупанти втратили 100 осіб вбитими та пораненими, а також 69 одиниць різного озброєння і військової техніки. Було знищено бліндаж та два склади боєприпасів.

На Лиманському напрямку було успішно відбито п’ять ворожих атак біля сіл Терни та Торське. У районі Білогорівки на Сіверському напрямку відбулася одна атака загарбників, яку наші воїни також успішно відбили, не втративши позицій.

На Краматорському напрямку тривають бойові дії в районі Андріївки, де ситуація залишається контрольованою. На Покровському напрямку ворог здійснив 22 атаки, підтримуючи їх авіацією та артилерією. Напружена ситуація спостерігається в районах Уманського та Новоселівки. Українські сили оборони проводять заходи щодо стабілізації ситуації.

На Придніпровському напрямку окупанти намагалися дев’ять разів відтіснити українські підрозділи з району Кринок, але успіху не досягли. 

Українські воїни активно застосовують засоби вогневого ураження по живій силі та техніці ворога. На визначених напрямках здійснюються заходи з обладнання рубежів оборони, знищення противника та покращення тактичного положення.

Сили оборони України продовжують захищати рідну землю, демонструючи високий рівень професіоналізму та відданості своїй справі. Завдяки їхнім зусиллям ворог зазнає значних втрат і не може просунутися вглиб території України.

Михайло Білик

25 травня, 2024