Огляд бойових дій за 821-шу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 821-шу добу збройної агресії рф проти України

Минулої доби відбулося 88 бойових зіткнень.

Окупанти завдали три ракетні удари із застосуванням 13 ракет, 37 авіаударів із застосуванням 47 керованих авіабомб (КАБів), 387 ударів дронами-камікадзе та здійснили близько трьох тисяч обстрілів позицій українських військ з різних видів озброєнь, зокрема 109 – із реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку з початку доби відбулося чотири бойових зіткнення. Російські окупанти активно використовували авіацію для ударів, проте українські воїни провели контрзаходи, завдавши загарбникам відчутних втрат. Втрати ворога на цьому напрямку склали 65 осіб, знищено ворожий танк, РСЗВ БМ-21 "Град", дві вантажівки та дві одиниці спецтехніки. Пошкоджено також один російський танк, дві гармати та два автомобілі.

На Куп'янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу сягнула 20. Окупанти втратили 100 осіб убитими та пораненими, а також 69 одиниць різного озброєння і військової техніки. Знищено бліндаж та два склади боєприпасів.

На Лиманському напрямку успішно відбито п’ять ворожих атак біля сіл Терни та Торське. 

На Сіверському напрямку з початку доби відбито атаку загарбників у районі Білогорівки. Втрат позицій не було.

На Краматорському напрямку тривають бойові дії в районі Андріївки. Ситуація контрольована українськими силами.

На Покровському напрямку ворог інтенсивно атакував українських захисників, здійснивши 22 атаки за підтримки авіації та артилерії. Ситуація залишається напруженою в районах Уманського і Новоселівки. Українські сили проводять заходи щодо стабілізації ситуації. За добу на цьому напрямку втрати ворога склали 250 осіб убитими та пораненими, знищено літак Су-25, бойову броньовану машину, автомобіль та два склади з боєприпасами. Пошкоджено танк, одну бойову броньовану машину та автомобіль.

На Придніпровському напрямку окупанти намагалися дев’ять разів відтіснити українські підрозділи з району Кринок. В ході боїв російські загарбники успіху не мали.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала і залишається контрольованою. Українські воїни активно застосовують засоби вогневого ураження по ворожій живій силі та техніці, здійснюють заходи з обладнання рубежів оборони, знищення противника та покращення тактичного положення.

Українські сили продовжують демонструвати стійкість та ефективність у боротьбі проти російської агресії, забезпечуючи захист території та мирного населення України.

Михайло Білик

24 травня, 2024