Огляд бойових дій за 818-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 818-ту добу збройної агресії рф проти України

За минулу добу відбулося 95 бойових зіткнень.

Ворог завдав п’ять ракетних ударів із застосуванням шести ракет, 39 авіаційних ударів, скинувши 40 коригованих авіаційних бомб (КАБ), та 309 ударів дронами-камікадзе. Крім цього, було здійснено 2910 обстрілів позицій українських військ із різних типів озброєння.

На Харківському напрямку кількість боєзіткнень знизилась майже вдвічі порівняно з минулою добою. Ворог здійснив п’ять спроб прорвати оборону українських військ у районах Стариці, Липців і Вовчанська. Бої тривають у трьох локаціях, але ситуація залишається під контролем. Українські воїни провели низку штурмових дій, посиливши оборону. За день ворог втратив 26 осіб вбитими та пораненими й 15 одиниць озброєння та військової техніки.

На Куп’янському напрямку кількість спроб окупантів йти вперед збільшилась до 13. Бої тривають у районах сіл Синьківка і Стельмахівка. Українські військові утримують позиції без втрат територій.

На Сіверському напрямку відбито три атаки загарбників, триває ще один бій у районі Білогорівки.

Кількість боєзіткнень на Краматорському напрямку складає 13, одне з них ще триває біля Андріївки. Ситуація напружена, але контрольована. Ворог зазнав значних втрат – 190 осіб загиблими та пораненими й 12 одиниць військової техніки. Також знищено три склади: два з боєприпасами та один із паливно-мастильними матеріалами.

На Покровському напрямку з початку доби відбито 25 наступальних та штурмових дій ворога, сім боєзіткнень ще тривають. Українські війська утримують визначені рубежі та проводять перегрупування на окремих ділянках. Втрати противника складають майже чотири сотні ліквідованих та поранених окупантів.

Ситуація на Курахівському напрямку залишається напруженою. Відбито вісім ворожих атак, три боєзіткнення ще тривають. В районі Нетайлового відзначається висока активність ворога.

На Времівському напрямку чотири спроби противника просунутися в напрямку Старомайорського зазнали невдачі.

На Придніпровському напрямку окупанти продовжують спроби витіснити українських воїнів з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Проведено чотири атаки на напрямку Олешківські піски – Кринки. Українські військові утримують позиції.

На інших напрямках, включаючи Лиманський, Торецький, Гуляйпільський та Оріхівський, окупанти сьогодні активних наступальних дій не проводили. 

Українські сили оборони продовжують завдавати ефективного вогневого ураження, перехоплюючи ініціативу на полі бою та виснажуючи наступальний потенціал ворога. Ракетні війська та артилерія уразили пункт управління, засіб ППО, артилерійську систему, склад боєприпасів та три інших важливих об’єкти ворога.

 

Михайло Білик

21 травня, 2024