Огляд бойових дій за 803-тю добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці /  Огляд бойових дій за 803-тю добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби відбулося 125 бойових зіткнень.

Загалом, ворог завдав 2 ракетних та 120 авіаційних ударів, а також здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, що призвело до загибелі та поранення серед цивільного населення. Інфраструктура також зазнала значних пошкоджень.

У ніч на 6 травня російські окупанти вчинили нову атаку, застосувавши 13 безпілотних літальних апаратів типу “Shahed”. Зусиллями протиповітряної оборони України було знищено 12 цих ударних БпЛА.

Минулої доби авіаційні удари та артилерійські обстріли почувалися в населених пунктах різних областей України, включаючи Чернігівську, Сумську, Харківську, Луганську, Донецьку, Запорізьку, Дніпропетровську, Херсонську та Миколаївську області.

На різних напрямках бойових дій, наші війська продовжують відбивати атаки та активно контратакують, завдаючи значних втрат противнику. Водночас російські війська здійснюють провокаційні дії та спроби прориву оборони.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони уразили по різних об’єктах противника, спрямовуючи удари на райони зосередження особового складу та зенітно-ракетні комплекси.

 

Михайло Білик

6 травня, 2024