Огляд бойових дій за 802-гу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 802-гу добу збройної агресії рф проти України

Загальна кількість ворожих наступальних та штурмових дій за минулу добу сягнула до 82.

На Харківському напрямку українські воїни відбили три ворожі атаки, стільки ж ще триває. До своїх злочинів окупанти додали ще два авіаудари з території росії. Некерованими авіаракетами з напрямку Богун-Городка обстріляли район села Уди та скинули КАБ з напрямку міста Шебекіно по Харківщині.

На Лиманському напрямку ворог протягом доби здійснив сім атак, продовжуючи тиснути біля Тернів і Торського. Сіверський напрямок також залишається під напругою: російський агресор отримав гідну відсіч неподалік Виїмки та ще двічі штурмував позиції українських захисників у районі Білогорівки.

Найгарячішою точкою фронту залишається Покровський напрямок. Тут кількість ворожих атак зросла до 23. Окупанти намагаються прорвати українську оборону за підтримки ударних гелікоптерів Ка-52 та скидів авіабомб з літаків. Найактивніше російські терористи б’ють у район Євгенівки. Наші воїни зміцнюють оборонні рубежі та завдають ворогу значних втрат. За сьогодні на цьому напрямку окупанти втратили 236 осіб вбитими та пораненими, знищено танк, шість бойових броньованих машин, станцію РЕБ і два автомобіля.

На Времівському напрямку ворог тисне у районі Старомайорського, де вже відбито сім ворожих атак. По одному бойовому зіткненню відбулося на Оріхівському і Придніпровському напрямках, де ворог не мав успіху. На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Підрозділи Сил оборони мужньо стримують спроби окупантів просуватися вглиб території України, завдають ворогу вогневого ураження та виснажують його наступальний потенціал по всій лінії фронту. Попри інтенсивність атак та штурмових дій, українські захисники демонструють відвагу та непохитну рішучість у захисті своєї землі від агресора.

Михайло Білик

30 травня, 2024