Офіційно на Вінниччині померли три хворі на коронавірус дитини

Новини Вінниці / Офіційно на Вінниччині померли три хворі на коронавірус дитини

Поки у соцмережі та громадських місцях тривають запеклі суперечки між «антивакцинаторами» та прихильниками щеплення від коронавірусу, на Вінниччині вирує штам «Дельта». Наразі він є найпоширенішим в Україні. І вражає всі вікові групи. Дитячі стаціонари на межі максимального завантаження.

Більш того, завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Степан Томин визнав, що в області від наслідків коронавірусу вже померло три дитини.

«На жаль, вірус, через який була оголошена пандемія, змінює свої властивості, мутує. Штам «Дельта» стрімко поширюється Україною та Вінниччиною зокрема. Це підтверджується результатами лабораторних досліджень. Зразки, які ми надсилаємо у вірусологічну референт-лабораторію Центру громадського здоров’я вказують на те, що майже у 95% випадків – реєструється штам «Дельта». Цей штам є агресивнішим, викликає важкий перебіг захворювання саме у тих, хто не вакцинувався. Нині зростає кількість хворих дітей. 

На жаль, на Вінниччині від ускладнень уже померло троє дітей. Запобігати розповсюдженню штаму «Дельта» можна завдяки вакцинації. Це доведено досвідом багатьох європейських країн. Імунізація захищає від будь-яких мутованих штамів, оскільки вакцина розроблялась с такою перспективою. Доведено, що у вакцинованих людей перебіг хвороби набагато легший, ніж у людей, які не щеплені», - підкреслив фахівець.

Олеся Рудницька

12 листопада, 2021