Офіцеру з Криму, який став на бік окупантів, повідомлено про підозру

Новини Вінниці / Офіцеру з Криму, який став на бік окупантів, повідомлено про підозру

Наразі зрадник призначений командиром військової частини ЗС рф, яка дислокується на тимчасово окупованій території АР Крим у м. Феодосії.

За інформацією відділу комунікації поліції Вінниччини, колишній офіцер, що нині призначений командиром військової частини 85388 ЗС рф у м. Феодосії, обвинувачується у кількох злочинах. Йому інкримінуються державна зрада, дезертирство та колабораційна діяльність за ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 та ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

У березні 2014 року, під час окупації Криму, цей офіцер, бажаючи ухилитися від військової служби, не з'явився до нового місця дислокації військової частини, визначеного командуванням, та продовжував ухилятися, приховуючи свою належність до ЗСУ. Згодом він зрадив присягу та вступив до збройних сил російської федерації.

Нині зрадник керує військовою частиною, дислокованою на тимчасово окупованій території Криму, та здійснює загальне управління діяльністю її підрозділів. Вони розташовані від Керченського півострова до мисів Тарханкут та Меганом, а також у Кримських горах. Офіцер також керує протиповітряним прикриттям Керченського мосту та морського порту Феодосія, із застосуванням зенітно-ракетних комплексів «С-300», «С-400», «Панцир С1», БРК «Бастіон-П» та інших.

 

Михайло Білик

6 серпня, 2024