Одружена держреєстраторка з Вінниччини, яку підозрюють у махінаціях з нерухомістю в іншому регіоні, хотіла через суд скасувати нічний арешт

Новини Вінниці / Одружена держреєстраторка з Вінниччини, яку підозрюють у махінаціях з нерухомістю в іншому регіоні, хотіла через суд скасувати нічний арешт

Сьогодні, 1 червня, Вінницький апеляційний суд залишив під нічним домашнім арештом державну реєстраторку з Мурованокуриловецької селищної ради, яка, за версією слідства, незаконно у відповідному державному реєстрі зняла арешт на нерухоме майно.

Як повідомляє пресслужба ВАС, апеляційну скаргу подав її адвокат. У ній просив скасувати ухвалу слідчого судді суду першої інстанції та постановити нову, якою відхилити клопотання слідчого про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Наголошував, що жінка – одружена, виховує двох малолітніх дітей, має позитивну характеристику за місцем проживання.

То чому їй заважав нічний арешт? Невже мала інші плани на ночі, навіть попри комендантську годину?..  

Прокурор зауважив, що суд першої інстанції, обираючи підозрюваній запобіжний захід, на все це уже зважив. Тож виступив проти задоволення апеляційної скарги захисника, бо підозрювана, на його думку, може впливати на свідків та переховуватися від суду та слідства.

Вночі?..

Сама ж підозрювана запевняла колегію: наміру вчиняти злочин не мала, а просто припустилася помилки.

І про відповідальність щодо помилок на цій посаді нібито не знала?

Утім, як з’ясувало слідство, на підставі ухвали апеляційного суду стосовно земельних ділянок на Київщині, реєстраторка несанкціоновано змінила інформацію у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Відтак скасувала обтяження на 1/2 частку однієї з харківських квартир, після чого наступного дня це житло продали. Встановлено також відсутність реєстраційної справи або ж акту її прийому-передачі.

Жінці інкримінують тяжкий злочин, передбачений частиною 3 статті 362 Кримінального кодексу України. Якщо вину доведуть, їй загрожує від трьох до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зараз жінкау відпустці по догляду за чотиримісячною дитиною, а проживає у сусідній громаді.

До речі, випадок втручання держреєстраторів у «справи» щодо майна в інших регіонах завжди мають «присмак» певних домовленостей та визначених сум по «роботу». Тому коли кажуть про помилку – це блюзнірство.

Макс Мельник

1 червня, 2022