Одна за одною: у Вінниці до Помісної церкви приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому бункері Ворошилова

Новини Вінниці / Одна за одною: у Вінниці до Помісної церкви приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому бункері Ворошилова

На Вінниччині після Об’єднавчого Собору, що відбувся 15 грудня в столиці, та створення помісної Православної церкви України парафії Вінницької єпархії одна за одною починають приєднуватися до ПЦУ. Переходять храми як в місті Вінниця так і в селах регіону.

На Вінниччині після Об’єднавчого Собору, що відбувся 15 грудня в столиці, та створення помісної Православної церкви України парафії Вінницької єпархії одна за одною починають приєднуватися до ПЦУ. Переходять храми як в місті Вінниця, так і в селах регіону.

Як повідомили у Вінницькій єпархії до Православної Церкви України, приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму Вінниці, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, відомого як бункер Ворошилова, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

Майже вся громада храму підтримала свого настоятеля протоієрея Олексія Волкова, який запропонував визначитися, чи залишатися надалі у єдності з Московським патріархатом, чи приєднатися до Помісної автокефальної Православної Церкви України. Вибір був зроблений на користь Української Церкви. Отець Олексій відомий у Вінниці як активний місіонер, а також як капелан-волонтер, який першим зі священиків Вінниччини ще у 2014 році розпочав регулярні поїздки на схід для підтримки бійців української армії.

Нагадаємо, 23 грудня, стало відомо про бажання перейти до ПЦУ громад у Сальнику Калинівського району, Махнівці Козятинського району та однієї з громад Вінниці.

Раніше про свій вибір приєднання до ПЦУ заявили парафіяни у селищі Стрижавка, селах Тютьки та Рівець Вінницького району. А 22 грудня до храму у селищі Стрижавка приїхали люди, які забажали відсторонити місцевого священика від служби, а замість нього привезли іншого батюшку. Окрім того, з церкви зникла цінна ікона. На ранок 23 грудня ікону повернули до храму.

Новини Вінниці / Одна за одною: у Вінниці до Помісної церкви приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому бункері ВорошиловаНовини Вінниці / Одна за одною: у Вінниці до Помісної церкви приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому бункері Ворошилова