Очільницю колишнього КРУ апеляційний суд відсторонив від посади, щоб чиновниця не спотворила докази у справі про хабарництво

Новини Вінниці / Очільницю колишнього КРУ апеляційний суд відсторонив від посади, щоб чиновниця не спотворила докази у справі про хабарництво

Керівницю Вінницького КРУ Олену Вахновську, яку підозрюють в збиранні хабарів у підлеглих, апеляційний суд Вінницької області відсторонив від посади.

Керівницю вінницького рідрозділу Держаудитслужби (кол. КРУ) Олену Вахновську, яку підозрюють в збиранні хабарів у підлеглих, апеляційний суд Вінницької області відсторонив від посади.

Колегія суддів під головуванням Анатолія Кривошеї, погодилася з доводами прокурора, що, перебуваючи на посаді начальника Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області, підозрювана зможе спотворити докази, впливати на свідків, підозрюваного та інших осіб, які фігурують у негласних слідчих діях.

Нагадаємо, у жовтні минулого року підозрювана начебто домовилася з начальником відділу контролю у сфері освіти, науки, спорту та інформації цього ж управління, щоб той незаконно зібрав гроші у підлеглих. Кошти планували витратити на харчування, проживання, дозвілля начальника Управління внутрішнього аудиту Держаудитслужби України. Також думали дати їй хабар, аби не проводилася повна всебічна об’єктивна перевірка внутрішнього аудиту в Управлінні Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області та не фіксувала знайдені порушення.

Невдовзі, за версію правоохоронців, Олена Вахновська і влаштувала надання "ревізору" 10 тисяч гривень неправомірної вигоди. Відтак її та начальника відділу підозрюють в організації злочину, передбаченого ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Сама О. Вахновська хабар заперечує. Раніше вона заявляла, що справа сфабрикована, вона не організовувала давання хабара і не писала заяви на звільнення, аби доказати  що вона не винна. 

Для довідки. Державна аудиторська служба з'явилася в Україні два роки тому. Вона є правонаступником Державної фінансової інспекції, яка зі свого боку була створена замість Головного контрольно-ревізійного управління.

Фото прес-служби апеляційного суду у Вінницькій області.