Обвинувачений бігав від суду два тижні: при затриманні у Вінниці «втікача» поліція знайшла матеріали для нової справи

Новини Вінниці / Обвинувачений бігав від суду два тижні: при затриманні у Вінниці «втікача» поліція знайшла матеріали для нової справи

У Вінниці 10 квітня оперативники затримали чоловіка, який майже два тижні розшукувався Вінницьким міськсудом. Людина не з’являлася на судові засідання, де є фігурантом двох кримінальних проваджень щодо вчинення крадіжок з магазинів у 2020 році. Час вінничанин не гаїв. Під час поверхневого огляду в затриманого поліцейські вилучили згортки з амфетаміном та таблетки метадону.

Як повідомляють у Вінницькому райуправлінні, 32-річний вінничанин раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Наразі два кримінальних провадження за фактами вчинення ним крадіжок розглядаються судом. Під час затримання у правопорушника працівники поліції вилучили наркотичні засоби, які направлені на експертизу.

Тепер затриманому доведеться нести кримінальну відповідальність не лише за вчинення крадіжок, а й за наркозлочин.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Правопорушник знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчі підготували до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу - тримання під вартою.

За такі злочини правопорушнику загрожує до 5 років ув’язнення.

Макс Мельник

11 квітня, 2022