Обвинуваченого у держзраді «регіонала» Олександра Єфремов вільно відпустили до Москви

Новини Вінниці / Обвинуваченого у держзраді «регіонала» Олександра Єфремов вільно відпустили до Москви

Обвинувачений у державній зраді соратник Януковича, колишній голова фракції «Партії Регіонів» у ВР Олександр Єфремов після початку повномасштабного вторгнення РФ спокійнісінько поїхав до Москви.

«Він просто сів на потяг 18 березня 2022 року, перетнув кордон в напрямку Словаччини, та зрештою опинився у Москві. Попри статус обвинуваченого.

Там його вже чекали елітні апартаменти вартістю 4 мільйони доларів (це 150 мільйонів гривень) у «Тріумф-Паласі» - величезному московському хмарочосі у стилі сталінського ампіру (на фото). Загальною площею 650 квадратних метрів. Як встановили «Схеми» - це майно записане на сина Єфремова», - пише ведуча «Схем» Наталя Сeдлецька.

Журналісти «Схем» спробували взяти коментар у біглого політика, однак він відмовився спілкуватися.

Як таке взагалі можливо, що людина, маючи статус обвинуваченого у кримінальному провадженні за важкими статтями, опинилась на волі та змогла спокійно виїхати з України?!

«Як виявилось, прокурори йому просто не продовжили запобіжний захід. А згодом РФ окупувала Старобільск на Луганщині, разом з судом, де слухалась справа Єфремова - там і залишились матеріали провадження. Справу мав «підхопити» суд на Харківщині, але не знайшлось нікого в органах правопорядку, хто б це ініціював. Тому обвинуваченій у держзраді Єфремов просто сів на потяг, та поїхав геть з України», - додає журналістка.

Головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов прокоментував новину: «Попри кримінальну справу з Єфремова зняли усі обмеження і він спокійно виіхав у Москву, де проживає в апартаментах за 4 мільйони доларів, придбаних за часи робот на державній службі в Україні. Просто відпустили».

Нагадаємо, Єфремова в Україні звинувачували у низці злочинів – за версією слідства, ексдепутат сприяв створенню угруповання «ЛНР», допомагав захоплювати будівлі Луганської ОДА та СБУ у 2014-му році. Також його обвинувачують у держзраді. Покарання за це все максимальне - від 15 років в'язниці до довічного терміну. Cправа щодо нього перебуває на стадії судового розгляду.

У липні 2019-го Єфремов вийшов з-під варти після трьох років перебування у СІЗО Старобільська (Луганщина). Спочатку ексдепутата відпустили під домашній арешт, а потім змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання на два місяці, який після цього не продовжили.

В Офісі генпрокурора журналістам повідомили, що Єфремов не має запобіжного заходу і не перебуває в розшуку. Матеріали щодо його справи мали передати з суду Старобільська, який знаходиться в окупації, до Синельниківського суду на Дніпропетровщині. Проте інформація про таку передачу в ОГП «не надходила».

Олег Верлан

23 жовтня, 2023