Облив бензином і підпалив сусіда: на Вінниччині затримали підозрюваного у замаху на вбивство

Новини Вінниці / Облив бензином і підпалив сусіда: на Вінниччині затримали підозрюваного у замаху на вбивство

Вночі 13 квітня правоохоронці затримали затримали 30-річного жителя Іллінецької територіальної громади. Його підозрюють у тому, що під час конфлікту облив бензином і підпалив сусіда.

Вночі 13 квітня правоохоронці затримали 30-річного жителя Іллінецької громади. Його підозрюють у тому, що під час конфлікту облив бензином і підпалив сусіда.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, медики Іллінецької лікарні близько 01.00 надали інформацію про госпіталізацію 51–річного жителя села Червоне з опіками тіла близько 90%.

Майже одразу правоохоронці затримали підозрюваного. Ним виявився односелець потерпілого. Поліцейські з’ясували, що напередодні ввечері підозрюваний, перебуваючи в нетверезому стані, прийшов до будинку сусіда. Під час розмови між чоловіками виник конфлікт, в ході якого зловмисник бензином, який приніс із собою, облив сусіда та підпалив. Після цього він сам на автомобілі й доставив обгорілого до лікарні.

Спочатку підозрюваний заперечував, що причетний до злочину. Він пояснював, що допомагав загасити полум’я, але згодом, заплутавшись у показах, зізнався у скоєному.  

На місці вчинення злочину працівники поліції виявили ємність із залишками легкозаймистої рідини й інші речові докази .

Слідчим управлінням поліції проводиться розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2  ст. 15, п.4 ч.2  ст.115 КК України (замах на умисне вбивство), що передбачає до 15 років ув'язнення.

Макс Мельник

13 квітня, 2021