Новий табір для військовополонених відкриють на Вінниччині

Новини Вінниці / Новий табір для військовополонених відкриють на Вінниччині

Україна створила новий табір для тримання військовополонених росіян під назвою «Захід 2». Інформація надійшла від аналітичної системи Youcontrol.

Про це повідомляє «Главком».

Табір розташований у Вінницькій області на базі державної установи «Могилів-Подільська виправна колонія (№ 114)». Зміни відображені у єдиному реєстрі 20 жовтня 2023 року.

Крім того, 3 листопада Кабмін виділив Міністерству юстиції 3,1 млн грн на перепрофілювання виправної колонії в табір для військовополонених росіян.

Створення нового табору вказує на збільшення числа полонених.

Нагадаємо, що перший табір для цієї категорії утримуваних – «Захід 1», з'явився у травні 2022 року. Він знаходиться на території виправної колонії у Львівській області. Для функціонування табору влада виділила 56 млн грн у 2022 році та 20,48 млн грн за перші шість місяців 2023 року.

У медіа раніше показували, як виглядає табір, де проживають полонені окупанти. У ньому є кімната для відпочинку, їдальня з трьома прийомами їжі, душові, бібліотека, спортивний майданчик та шпиталь. Також у таборі функціонує магазин, де полонені можуть придбати їжу, одяг, засоби особистої гігієни та догляду.

Олег Верлан

7 листопада, 2023