Новак приїхав на Вінниччину, аби перевірити, як ремонтують М12, і вказав, чим відрізняється регіон

Новини Вінниці / Новак приїхав на Вінниччину, аби перевірити, як ремонтують М12, і вказав, чим відрізняється регіон

Сьогодні, 29 травня, на Вінниччину з робочою поїздкою завітав виконуючий обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.

Сьогодні, 29 травня, на Вінниччину з робочою поїздкою завітав виконуючий обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.

Столичний чиновник перевірив, як тривають ремонтні роботи на вінницькій ділянці автомобільної дороги М-12 «Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка». Саме цей шлях є частиною транснаціонального транспортного коридору «GO Highway», що поєднує українські чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині.

Через наш регіон пролягає 185,4 км дороги М-12. Цьогоріч планується відремонтувати 54 км в напрямку від Вінниці до кордону із Хмельницькою областю та в напрямку Черкаської області.

В Укравтодорі запевняють, що крім якісної дороги тут буде проведено освітлення.

С.Новак відзначив роботу служби автомобільних доріг у Вінницькій області. За його словами, в Україні налічується дві-три обласні служби, які можна поставити у приклад іншим. І Вінниця серед них. Посадовець наголосив, що усі дороги, які робляться в Україні, є якісними і служитимуть більше, ніж автошляхи, які ремонтувалися раніше.

«Цьогоріч у договорах, які ми підписуємо із підрядниками, обов’язково прописується,що гарантія на середній ремонт доріг - 5 років , а на капітальний ремонт - 10 років. Раніше, ще до того, як я розпочав працювати у службі, гарантійний термін був рік, максимум три років. Так не повинно бути. У Вінниці бачу жорсткий контроль якості. Це наш теж принциповий підхід. Адже ми витрачаємо кошти платників податків. Ми мусимо дуже розумно і економно користуватися цими грошима», - зазначив С.Новак.