Нова «стратегія»: Кремль погрожує знищити великі українські міста ракетами

Новини Вінниці / Нова «стратегія»: Кремль погрожує знищити великі українські міста ракетами

Під час прес-конференції 14 березня прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що великі міста в Україні спочатку не планували штурмувати, але зараз у Кремлі не відкидають такого варіанту.

Як повідомляє російський «Інтерфакс», за словами Пєскова, таке рішення було ухвалено «у зв'язку з тим, що озброєні націоналістичні формування оснащують вогневі точки, розміщують важку військову техніку у житлових кварталах». Якесь пояснення ж треба вигадати після того як зруйновано понад 500 багатоповерхівок у Харкові, майже у руїнах Маріуполь, розстрілюється Чернігів…

Після жахливих руйнувань та вбивств мирного населення Пєсков лицемірно каже, що Росія, «забезпечуючи максимальну безпеку мирного населення, не виключає можливості постановки під повний контроль великих населених пунктів, які сьогодні і так практично знаходяться в оточенні, за винятком зон, що використовуються для гуманітарної евакуації».

В оточенні з усіх боків лише Маріуполь. Кільце навколо Києва, Харкова, Чернігова та Сум замкнути не вдається.

Однак, за звичкою Пєсков в усьому звинуватив Захід - Росію до штурму великих міст України нібито підштовхують «вищі посадові особи США та ЄС з метою покласти на нашу країну відповідальність за загибель мирних громадян».

Про це путінський прессекретар сказав, що РФ залишилася майже без сучасних ракет «Калібр», якими нищилися українські міста. Є «Іскандери», «Точка У»…

Визнати провал планів у Кремля не стає духу.

«Операцію було сплановано саме з урахуванням цієї обставини», – сказав Дмитро Пєсков.

На запитання щодо термінів завершення «спеціальної операції» Росії в Україні прес-секретар президента РФ заявив, що вони «не озвучуються», але «всі плани російського керівництва будуть реалізовані у затверджені раніше терміни у повному обсязі».

Також він заперечив прохання про допомогу у Китаю, вказавши, що «Росія має самостійний потенціал для продовження операції».

Фактично у Кремлі визнали, що оскільки НАТО не збирається «закрити небо», то єдине що залишається – нищити українські міста, аби змусити Україну капітулювати. Мовляв, ракети ще в них є.

Звісно, у Києві розуміють політику Москви. Сподіваємось на гідну відповідь ЗСУ.

Олег Верлан

14 березня, 2022