Нова ера інтернету. Компанія Facebook змінила назву на Meta

Новини Вінниці / Нова ера інтернету. Компанія Facebook змінила назву на Meta

Компанія Facebook змінила свою корпоративну назву на Meta в рамках масштабного ребрендингу. Презентував зміну Марк Цукерберг.

«Слово Meta походить з грецької мови і означає «за межами». І це дуже близько до того, що хочемо робити. Ми намагаємося вийти за межі екранів смартфонів, за межі тих рамок, що стоять перед людьми», — наголосив Цукерберг.

Така назва краще «охоплює» те, що вона робить, оскільки розширює охоплення за межі соціальних мереж до таких областей, як віртуальна реальність - зокрема, проєкту «Метавсесвіт», яким компанія займається за ініціативи Цукерберга.

Цей проєкт передбачає створення онлайн-світу, в якому люди зможуть працювати, грати в ігри та спілкуватися, часто за допомогою шоломів віртуальної реальності.

Для реалізації проєкту компанія планує лише в країнах ЄС найняти 10 тисяч спеціалістів.

«Сьогодні нас сприймають як компанію у соціальних мережах. Але в нашій ДНК ми компанія, яка створює технології, які пов'язують людей», - зазначив Цукерберг.

За його словами, назва Facebook більше не втілює все те, чим опікується компанія.

Бізнесмен очікує, що до кінця десятиліття в «Метавсесвіті» буде близько мільярда людей. Він, вважає Цукерберг, стане місцем, де люди зможуть спілкуватися, працювати та створювати продукти й контент.

Facebook — не перша відома технологічна компанія, яка змінила назву компанії через розширення її амбіцій.

У 2015 році Google повністю реорганізувався в холдингову компанію Alphabet, частково на знак того, що це вже не просто пошукова система, а конгломерат компаній, що розросся, виробляють автомобілі без водія і медичні технології. А Snapchat було перейменовано на Snap Inc. у 2016 році, у тому ж році, коли він почав називати себе «операторською компанією» і дебютував зі своєю першою парою очок Spectacles.

Олеся Рудницька

29 жовтня, 2021