Нічний «прильот» по Кримському мосту: росіяни визнали «суттєві пошкодження»

Новини Вінниці / Нічний «прильот» по Кримському мосту: росіяни визнали «суттєві пошкодження»

Сьогодні, 17 липня, приблизно в 3:20 вдруге з початку повномасштабної війни було завдано удару по Кримському (Керченському) мосту, який там пишався Путін. Через значні ушкодження автомобільної частини, рух закритий, а у Кремлі збирають радбез, аби визначитись з «відповіддю».

З ночі окупанти змушені були визнати, що їхня ППО «не спрацювала» - через атаку морськими дронами вибух стався в районі 145 опори мосту. Постраждала автомобільна частина, залізнична не ушкоджена. Гауляйтер С.Аксьонов порадив діставатися «великої землі» суходолом через окуповану ділянку України.

Під час заколоту «вагнерівців» російський диктатор Путін обмежився записом свого виступу, а нині збирає радбез. Можна спрогнозувати, що заступник секретаря РЮ Д.Мєдвєдєв у соцмережах знову буде погрожувати ядерним ударом.

У СБУ неофіційно підтвердили свою «участь» спільно з ВМС в атаці надводними дронами по мостовій переправі. Раніше голова СБУ Василь Малюк заявляв, що міст є цілком законною ціллю для України і обіцяв розповісти деталі унікальних спецоперацій після перемоги.

Вже ранком у СБУ іронічно відреагували на ситуацію: «Соловейко, рідний брате, Знову міст пішов «поспати» Та раз… Два! P.S. Музика - народна. Слова – СБУ».

Попередньо, проліт Кримського мосту у бік Тамані зруйнований, ще один у напрямку Керчі просів. Автомобільний та залізничні шляхи перекриті, але останній окупанти обіцяють відновити ранком. Офіційно росіяни повідомляють про двох загиблих - чоловіка і жінку з Бєлгородської області РФ. Їх дитина поранена. Внаслідок вибуху постраждала автівка з мешканцями Нового Осколу. Це підтвердив губернатор Білгородської області РФ В'ячеслав Гладков.

Кримський міст піддається руйнуванню вже вдруге за десять місяців. Минулого разу обвал прольоту мосту стався 8 жовтня 2022 року. Тоді, як заявили окупанти, на Кримському мосту вибухнула фура.

Новини Вінниці / Нічний «прильот» по Кримському мосту: росіяни визнали «суттєві пошкодження»Новини Вінниці / Нічний «прильот» по Кримському мосту: росіяни визнали «суттєві пошкодження»Новини Вінниці / Нічний «прильот» по Кримському мосту: росіяни визнали «суттєві пошкодження»
Олег Верлан

17 липня, 2023