Нічні удари по Одесі та Кривому Рогу: у ПС заявляють, що «Кинджалами» росіяни не досягли цілі

Новини Вінниці / Нічні удари по Одесі та Кривому Рогу: у ПС заявляють, що «Кинджалами» росіяни не досягли цілі

Уночі 22 червня російські окупанти атакували Україну з повітря ракетами Х-22, Х-47 «Кинджал» та ударними дронами «Shahed-136/131». За офіційною інформацією, три дрони було збито, а ракети «не досягли цілі».

Як повідомляє пресслужба командування Повітряних сил, з бомбардувальників Ту-22м3 з акваторії Азовського моря противник здійснив пуски трьох крилатих ракет Х-22, із МіГ-31К – трьох аеробалістичних ракет Х-47 «Кинджал».

Мішенню ворога став Кривий Ріг.

«На щастя, ракети ворога не досягли своїх цілей на Дніпропетровщині. Втім, окупанти продовжують терор проти українського народу, атакуючи об’єкти критичної інфраструктури України», - зазначають у ПС.

Також було зафіксовано пуски по Одещині чотирьох іранських «Шахедів» – три ворожі дрони знищено протиповітряною обороною.

Один БпЛА влучив у складське приміщення. Жертв серед людей немає. Про це в ефірі телемарафону заявила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Інші обставини атаки уточнюються.

«На жаль, довго ми говоримо про неможливість розкриття стратегії водопостачання, електропостачання, не всі до нас прислухаються, і такі акценти звертають увагу ворога», – заявили в ОК «Південь».

У Криворізькому районі пошкоджено 10 приватних будинків, автомобілі, водогін і лінії електропередач.

«Понівечив житловий сектор. Пошкоджені 10 будинків, господарська споруда, гаражі та авто. Побиті газопровід, водогін і лінії електропередач. Головне – минулося без жертв», - зауважив голова військової адміністрації Дніпропетровської області Сергій Лисак.

Олег Верлан

22 червня, 2023