«Нічні перегони» п’яного водія та поліції: коли втікача розшукали, він хотів відкупитися

Новини Вінниці / «Нічні перегони» п’яного водія та поліції: коли втікача розшукали, він хотів відкупитися

У селі Михайлівка Жмеринського району 27 квітня водій в стані алкогольного сп’яніння спочатку намагався втекти від працівників поліції, а потім вирішив відкупитися, щоб уникнути адміністративної відповідальності.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за порушення комендантської години правоохоронці хотіли зупинити автомобіль…

Нагадаємо, перебування на дорозі є порушенням, але без жодного покарання.

Однак водій проігнорував вимоги поліцейських та почав тікати. Ба більше, залишивши автівку на узбіччі, він намагався заховатись на чужому подвір’ї. 

Поліцейські розшукали втікача. Ним виявися місцевий житель. У ході перевірки документів, поліцейські встановили, що 31-річний чоловік має ознаки алкогольного сп’яніння.

Аби уникнути відповідальності, правопорушник почав умовляти працівників поліції «вирішити питання» за гроші та залишив їм за нескладання протоколу 5 000 гривень. Правоохоронці попередили порушника про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди службовим особам, але він наполягав.

Поліцейські викликали слідчо-оперативну групу для документування.

Стосовно порушника правоохоронці склали адміністративні протоколи за ст. 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання водіями вимог про зупинку» та ст. 130 «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції». 

Також відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». 

За такі правопорушення чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі та необхідно сплатити штрафи.

Макс Мельник

27 квітня, 2023