Нічні красуні родом з Південної Америки оселились на Вінниччині

Новини Вінниці / Нічні красуні родом з Південної Америки оселились на Вінниччині

На Вінниччині добре прижилась рослина, ареалом якої вважали тропіки. Батьківщиною нічної красуняі, або мерабілісу, вважають Південну Америку, там вона відома з часів ацтеків. Рослину використовували не лише у декоративних цілях, але як ліки, їжу і навіть натуральний барвник.

На Вінниччині добре прижилась рослина, ареалом якої вважали тропіки. Батьківщиною нічної красуні, або мерабілісу, вважають Південну Америку, там вона відома з часів ацтеків. Рослину використовували не лише у декоративних цілях, але й як ліки, їжу і навіть натуральний барвник.

Навряд чи в Україні квітка має таке широке застосування, але про дивовижну красу мерабілісу розповіла господиня "зеленої" садиби з Вінниччини Оксана Бас. Вона зняла відео, на якому бутон за кілька хвилин розпускається і перетворюється у квітку.

Зазначимо, квіти мерабілісу опилюють метелики, їх приваблює сильний солодкуватий аромат. Зустрічаються, як багаторічні екземпляри, так і однорічні. Нічна красуня цікава ще й тим, що одна квітка може мати різнобарвне забарвлення, вкраплення інших кольорів.

 

Марина Карабай

1 липня, 2020