Нічна ракетна атака на Одещину: росіяни методично продовжують нищити зернові термінали

Новини Вінниці / Нічна ракетна атака на Одещину: росіяни методично продовжують нищити зернові термінали

Четверту ніч поспіль російські загарбники атакують український Південь. Вночі 21 липня вони в Одеській області вдарили ракетами «Калібр» по терміналу, де зберігалось зерно та сільськогосподарська техніка.

Удар було завдано двома хвилями з ракетоносія, який вийшов на чергування в Чорне море. Ворог випустив дві ракети по зерносховищу одного з сільськогосподарських підприємств, а в той момент, коли рятувальники на місці події ліквідовували пожежу, вони завдали нового ракетного удару.

«Ворог продовжує терор, безперечно пов’язаний із зерновою угодою. Цієї ночі окупанти поцілили в агропідприємство на Одещині, намагаючись знищити запаси зерна», - сказала речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Росія запускала «Калібри» дуже складним курсом із врахуванням особливостей рельєфу та водойми Чорного моря. Влучання відбулось фактично одночасно із сигналом повітряної тривоги.

«Ракети летіли на дуже низькій висоті з максимальним наближенням до державного кордону України. Тобто фактично провокація на провокації», - сказала вона.

У терміналі зберігалось зерно та сільськогосподарська техніка. За даними голови Одеської ОВА Олега Кіпера, окупанти знищили 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. Через вибух постраждали дві людини. Вони отримали різані рани склом. Їм надали всю необхідну медичну допомогу.

Путін демонструє, що не бачить сенсу у «зерновій угоді», тому хоче, аби світ пішов на його умови по заморожуванню війни через руйнування терміналів. Шантаж орієнтований на Захід і глобальний Південь.  

Олег Верлан

21 липня, 2023