Нічна атака «Шахедів»: повідомляється про влучання на Вінниччині

Новини Вінниці / Нічна атака «Шахедів»: повідомляється про влучання на Вінниччині

Вночі 21 квітня окупанти атакували Україну дронами-камікадзе. У ЗСУ вважають, що росіяни «полювали» не просто об'єкти критичної та стратегічної інфраструктури, а й, вочевидь, на сили протиповітряної оборони.

З такою заявою в ефірі телемарафону виступила керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Вона підкреслила, що такий спосіб з «пошуку» засобів ППО для окупантів є дешевшим, аніж ракетами.

«Якщо минулі ночі вони атакували з напрямку Азовського моря, то зараз вони вишукують різні способи й намагаються атакувати більше з різних регіонів – з північного, північно-західного й північно-східного напрямку», – підкреслила Гуменюк.

Хоча більшість дронів-камікадзе українські захисники збили, проте є влучання в об'єкт критичної інфраструктури на Вінниччині. Деталі інциденту Гуменюк не коментувала.

Ба більше, у ЗСУ наголосили, що окупанти почали використовувати за одну атаку меншу кількість «Шахедів». На думку Гуменюк, це може свідчити про те, що росіяни вишукують нову ефективну для себе тактику. І навіть 10 – 15 БпЛА ворог використовує більш хвилеподібним способом.

«Перша хвиля – виявляє сили протиповітряної оборони й те, де вона почне працювати. Друга – намагається влучити, а третя вже атакує об'єкти інфраструктури, які є основними цілями», – заявила Гуменюк.

Зазначимо, поблизу Києва вночі збили 8 іранських БпЛА.

P.S. Наразі відомо, що ворожа техніка влучила у ємності з паливом в одному з міст неподалік Вінниці. На щастя, люди не постражджали. До ранку пожежу погасили. 

 

Олег Верлан

21 квітня, 2023