Нічна атака «Шахедами» по Одещині та Харкову: під ударами опинилась припортова інфраструктура та будинки

Новини Вінниці / Нічна атака «Шахедами» по Одещині та Харкову: під ударами опинилась припортова інфраструктура та будинки

У ніч з 11 на 12 жовтня росіяни здійснили чергову атаку дронами-камікадзе на територію України. Сили ППО знищили 28 з 33 ворожих повітряних цілей.

«Противник атакував Україну ударними БпЛА типу Shahed з північного та південного напрямів – Білгородська область РФ та з мису Чауда (Крим). Усього зафіксовано пуски 33 «Шахедів», - йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

За даними ПС, ворожі дрони летіли у різних напрямках, тому протиповітряна оборона працювала щонайменше у шести областях України. До відбиття повітряної атаки залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби.

Сили оборони півдня України повідомили, що 10 БпЛА «Shahed-131/136» було знищено в Одеській області та ще 4 – в Миколаївській. Як поінформував керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець, було зафіксовано знищення повітряної цілі і в цьому регіоні.

В Ізмаїльському районі Одеської області внаслідок влучення були пошкоджені складські будівлі у припортовій зоні. Крім того, постраждали приватні будинки мирних мешканців.

«Виниклі пожежі оперативно ліквідовано вогнеборцями», - розповіли військові.

За попередніми даними, поранена жінка 1935 року народження, яка отримала термічні опіки.

«Намагаючись обійти системи ППО, дрони-камікадзе прямували з різних напрямків, використовуючи складні траєкторії та особливості ландшафту», - йдеться у повідомленні Сил оборони півдня України.

На Черкащині, окрім одного збитого безпілотника, інший поцілив у відкриту місцевість.

«Пожежу через загорання сухої рослинності ліквідовано», - розповів Табурець.

Також вночі була здійснено дві атаки «Шахедами» по Харкову та околицям.

«Цієї ночі близько 23:30, ворог завдав удару, попередньо БпЛА «Шахед», по Індустріальному району Харкова. Внаслідок удару пошкоджено 2 приватні житлові будинки, сталася пожежа», - зазначив голова ОВА Синєгубов.

За його словами, 57-річний чоловік отримав поранення. До медиків за допомогою також звернулась жінка через гостру реакцію на стрес.

Крім того, вчора ввечері, близько 22:45, ворог вдарив «Шахедами» по селах Буди, Бабаї та Подвірки Харківського району. Пошкоджені цивільні підприємства, сталися пожежі. Постраждалих серед цивільного населення немає.

Олег Верлан

12 жовтня, 2023