Нічна атака «Шахедами» на Ізмаїл і Київ: росіяни вирішили «відповісти» на «прохід» суден до гирла Дунаю

Новини Вінниці / Нічна атака «Шахедами» на Ізмаїл і Київ: росіяни вирішили «відповісти» на «прохід» суден до гирла Дунаю

Ізраїльське судно, яке під прапором Сьєрра-Леоне, попри погрози з боку Росії, Чорним морем прослідувало до гирла Дунаю та порту Ізмаїл, стало черговим тригером для окупантів. Вночі, 2 серпня, за допомогою дронів-камікадзе росіяни атакували портову інфраструктуру. Саме в Ізмаїлі.

Після опівночі «Шахеди» рухались над акваторією Чорного моря у бік півдня Одеської області. Згодом, почали з'являтися повідомлення про вибухи та роботу сил протиповітряної оборони у кількох регіонах. Пошкоджено будівлю морвокзалу та зерновий елеватор.

У Києві та області також чули звуки вибухів. У Київській МВА повідомили про роботу сил ППО. Згодом, стало відомо про падіння уламків безпілотників у Соломʼянському, Святошинському і Голосіївському районах столиці.

У Солом'янському та Святошинському районах зафіксовано пошкодження нежитлових приміщень. Виникло загоряння. У Голосіївському районі частини дрона впали на дитячий майданчик.

«Пуски «шахедів» здійснювались із трьох напрямків – Курськ, Приморсько-Ахтарськ (рф), Чауда (Крим). Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 23 ударних БпЛА.

Більшість «шахедів» знищено на Київщині та Одещині. На жаль, частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру в Одеській області», - повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

За даними Офісу генпрокурора, в Ізмаїлі від обстрілів пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення.

Також суттєвих руйнувань зазнала триповерхова будівля морського вокзалу. Інформація про постраждалих не надходила.

Олег Верлан

2 серпня, 2023