Нічна атака «Шахедами»: більшість дронів ППО знищила, але уламки пошкодили будівлі

Новини Вінниці / Нічна атака «Шахедами»: більшість дронів ППО знищила, але уламки пошкодили будівлі

Уночі 11 липня російські загарбники запустили по Україні 28 дронів-камікадзе «Шахед», 26 з них Повітряні сили змогли збити.

«Російські окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ) ударними безпілотниками іранського виробництва «Shahed-136/131». Усього в ударі було задіяно 28 дронів-камікадзе… Знищено 26 ударних БпЛА та один розвідувальний безпілотник типу «Zala», - повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

ППО знищила всі ворожі цілі навколо Києва. МВС опублікувало фото наслідків ворожої атаки. Голова Київської ОДА Руслан Кравченко повідомив, що внаслідок падіння уламків у двох районах Київщини пошкоджені 12 приватних будинків та один багатоповерховий. Але пошкодження, за його словами, незначні: вибиті вікна, двері, посічені фасади, дахи. 

Влучань не зафіксовано. Постраждалі відсутні.

Також внаслідок падіння уламків у декількох місцях зафіксоване загорання травʼяного настилу. Пожежі уже загасили.

Окрім Києва, ціллю атак була Одеса. Російські окупанти намагались атакувати зерновий термінал в одному з портів Одеської області.

«Підступний план атаки зернового термінала одного з портів Одещини сили протиповітряної оборони не дали реалізувати», - зазначив спікер ОК «Південь» Владислав Назаров, додавши, що у регіоні 22 дрони знищено силами ППО, а два влучили в адмінбудівлю припортового об'єкту

Однак, через падіння уламків збитих дронів сталося займання двох припортових терміналів, в тому числі зернового.

«Пожежі оперативно ліквідовано, критичних руйнувань та постраждалих не зафіксовано», - додав Назаров.

Олег Верлан

11 липня, 2023