Нічна атака ракетами та дронами: поблизу Одеси через уламки загинула людина

Новини Вінниці / Нічна атака ракетами та дронами: поблизу Одеси через уламки загинула людина

У ніч на 17 грудня росіяни запустили 20 ударних дронів, крилатою ракетою «Іскандер-К» і керовану авіаційну ракету Х-59. Усі ворожі об’єкти було збито у повітрі над різними регіонами України. На жаль, через падіння уламків на Одещині загинув чоловік.

Як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ, ракети було запущено з Криму на окупованої частини Херсонщини, а «Шахеди» - з Кубані (Приморсько-Ахтарськ) та Криму (мис Чауда).

«До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті бойової роботи збито 20 «шахедів» та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета «Іскандер-К» – не досягла своєї цілі», - йдеться у повідомленні.

Ракету Х-59 збито поблизу Кропивницького. У місті чули вибухи.

Повітряні цілі знищено у межах Одеської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей.

Один зі збитих дронів впав у житловий квартал в Одеському районі та вибухнув. Відбулося руйнування з подальшим загоранням житлових приватних будинків та складського приміщення приватної спортивної установи.

«Рятувальники оперативно загасили пожежу. В одному з будинків було виявлено загиблу людину. Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким…», - зазначив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Ворог тероризував південні регіони дроновою атакою впродовж 5 годин. У зоні відповідальності командування Сил оборони Півдня підрозділами протиповітряної оборони було збито 16 БпЛА типу «Shahed-131/136», запущених окупантами з Криму. 7 дронів-камікадзе збито на Херсонщині, 9 - на Одещині.

«Під час бойової роботи один з обстріляних дронів впав на приватний житловий будинок в Одеському районі та вибухнув. Вибуховою хвилею пошкоджено будинки навколо, ангар з майном приватної спортивної установи. Виникла масштабна пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. На місці виявлено одного загиблого чоловіка», - йдеться у повідомленні.

Олег Верлан

17 грудня, 2023