Нічна атака на Подунав’я Одещини: росіяни прокладають шлях дронів по кордону з Румунією

Новини Вінниці / Нічна атака на Подунав’я Одещини: росіяни прокладають шлях дронів по кордону з Румунією

Вночі 4 вересня російські окупанти атакували Україну 32 ударними безпілотниками «Shahed-136/131». Силам ППО вдалося збити 23 з них.

Про це повідомляють Повітряні сили.

Загарбники атакували Одеську та Дніпропетровську області з південного та південно-східного напрямку (мис Чауда, Крим та Приморсько-Ахтарськ, РФ). Сили та засоби ППО знищено 23 ворожі ударні БпЛА. Також було застосовано винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська та підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України.

Ворог знову цілив по цивільній інфраструктурі Подунав'я. Там пошкоджено складські та виробничі будівлі, устаткування аграрних та промислових підприємств. На Одещині сили ППО збили 17 дронів. Фіксувалось декілька хвиль. Окупанти запускали групи безпілотників з акваторії Чорного моря, а також ворожі цілі рухалися вздовж кордону з Румунією. Усього атака тривала три з половиною години.

За словами голови Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Кіпера, є пошкодження у двох територіальних громадах.

«Також через потрапляння уламків, внаслідок збиття, виникло декілька загорянь на території цивільних об'єктів. Станом на 7:00 вогонь ліквідовано», - зазначив він.

Загиблих та постраждалих внаслідок нічного нальоту ворога немає.

Загарбники також атакували Дніпропетровську область, зафіксовано влучання в інфраструктурний об'єкт. Там «приземлили» 6 БпЛА.

Олег Верлан

4 вересня, 2023