Нічна атака на Одесу: уламки ракет пошкодили гуртожиток і супермаркет

Новини Вінниці / Нічна атака на Одесу: уламки ракет пошкодили гуртожиток і супермаркет

Вночі 14 серпня трьома хвилями росіяни атакували Одесу. За попередніми даними, внаслідок нічної атаки поранення отримали троє людей.

Спочатку загарбники запустили дві хвилі ударних дронів, загальною кількістю 15 штук, а потім 8 ракет морського базування типу «Калібр».

БпЛА запускали з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ), «Калібри» - з акваторії Чорного моря (ворожий фрегат у районі Ялти).

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони всі цілі знищені. Використовувалися зенітні керовані ракети та стрілецька зброя підрозділів безпосереднього прикриття.

Під час атаки в ОК «Південь» повідомляли про пуски чотирьох груп ударних БпЛА: три летіли у напрямку Одеси, а одна - у напрямку Південного.

Найбільших пошкоджень від уламків зазнав супермаркет, де поранено 3-х співробітників закладу.

Крім того, пошкоджено багатоквартирні будинки, будівлі навчальних закладів, автомобілі, аптеку та гуртожиток. Пошкоджено вікна та балкони багатоповерхівок, побито припарковані поруч автомобілі. На двох об'єктах спалахнули пожежі.

Олег Верлан

14 серпня, 2023