Нічна атака на Кривий Ріг: дронами атакували комунальне підприємство

Новини Вінниці / Нічна атака на Кривий Ріг: дронами атакували комунальне підприємство

Вночі, 14 липня, росіяни атакували Кривий Ріг дронами-камікадзе типу Shahed. Постраждав один чоловік, також є руйнування.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За його словами, захисники ПвК «Схід» збили 6 «Шахедів». Всі цілі збити не вдалось. Так, у Кривому Розі пошкоджено комунальне підприємств: одна адмінбудівля знищена, ще три - понівечені.

«Зачепило й транспортне підприємство і два двоповерхові житлові будинки. Постраждав 56-річний чоловік. Він лікуватиметься вдома», - зазначив Лисак.

У небі над Миколаївською областю силами та засобами ППО ЗСУ було знищено два ворожі ударні БпЛА, над Одещиною - 8, на Дніпропетровщині - 6. Поо це повідомили в ОК "Південь".

Загалом сили ППО знищили 16 із 17 дронів Shahed.

«Із вечора 13 липня по 4 ранку 14 липня 2023 року росіяни атакували Україну 17-ма ударними безпілотниками іранського виробництва «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ).

В результаті бойової роботи у південних та східних областях знищено 16 «Шахедів». Також уночі захисники неба збили один розвідувальний БпЛА, ще шість безпілотників оперативно-тактичного рівня протиповітряна оборона уразила минулої доби.

Залучались зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, мобільні вогневі групи Повітряних сил та протиповітряна оборона інших складових Сил оборони України у зонах відповідальності повітряних командувань «Південь» та «Схід», - повідомляє пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ.

Олег Верлан

14 липня, 2023