Нічна атака на Дніпро: влада каже про сімох поранених і зруйновані будинки

Новини Вінниці / Нічна атака на Дніпро: влада каже про сімох поранених і зруйновані будинки

Вночі 24 серпня російські окупанти ракетами атакували Дніпро. Їх запускали з Криму, Ростовської області та району окупованого Токмака Запорізької області.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, у районі Токмаку ворог розміщує С-300 і зазвичай звідти завдає ударів по Дніпропетровській області зенітними керованими ракетами по землі.

«Далі з Ростовської області зафіксовано пуски двох ракет «Іскандер-М». Це балістика. Знаємо, що таке балістика, наскільки це небезпечно і як мало є часу, щоб відреагувати на цю загрозу», - сказав речник.

З Криму загарбники запустили крилату ракету «Іскандер-К», яку наші Сили оборони збили у зоні відповідальності Повітряного командування «Схід».

Внаслідок обстрілу Дніпра постраждало семеро людей. Крім цього, пошкоджено десяток різних об'єктів.

Голова Дніпровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що одну з ракет вдалося збити, однак є і влучання. Руйнувань зазнав транспортний об'єкт, зазнали поранень троє чоловіків та четверо жінок.

«Здебільшого у них рвані рани та осколкові поранення. Шістьох госпіталізували в стані середньої тяжкості», - сказав Лисак.

Пошкоджено банк, заправка, готель, агрофірма, виробництво меблів, адмінбудівля, також понівечені 15 кіосків. Крім цього, ворожа ракета зруйнувала два житлові будинки, 3 автобуси та кілька авто, пошкодила контактну тролейбусну мережу, водо- і газогони.

Олег Верлан

24 серпня, 2023