Нічна атака дронів: ППО знищила 21 «Шахед», є влучання у Дніпрі та Кіровоградській області

Новини Вінниці / Нічна атака дронів: ППО знищила 21 «Шахед», є влучання у Дніпрі та Кіровоградській області

Вночі 3 травня російські терористи знову атакували 26 безпілотниками іранського виробництва «Shahed-136/131». Сили оборони України збили 21 ударний БпЛА. Інші влучили в об’єкти на території Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

«(Сьогодні вночі – ред.) окупанти застосували до 26 ударних дронів "Shahed-136/131". Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 21 ударний БпЛА», - зазначив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

Зазначається, що російські окупанти здійснили атаку на територію України з півночі (Брянська область) та півдня (східне узбережжя Азовського моря, Краснодарський край).

Для збиття ворожих безпілотників застосовано зенітне ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи в зонах відповідальності повітряних командувань «Центр», «Схід» та «Південь».

Ворожий дрон-камікадзе Shahed-136 дiстався цiлi у Днiпрi, де пошкодив адмiнбудiвлю.

За словами голови Дніпропетровської облдержадміністрації Сергія Лисака, внаслідок влучання виникла пожежа, але вогонь уже загасили. Всього за ніч оборонці неба з повітряного командування «Схiд» збили над Днiпропетровщиною 7 дронiв. Мешканці мiста не постраждали. На мiсцi ще працюють рятувальники, наслiдки атаки уточнюються.

Також росіяни атакували Кіровоградську область. Дрони-камікадзе влучили в нафтобазу.

«Близько третьої ранку одразу 3 дрони «Герань-2» атакували нафтобазу в обласному центрі. Обійшлося без жертв. Всі служби відпрацювали оперативно», - повідомив начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

За його даними, постраждалих в результаті прильоту немає. На місце ударів прибули рятувальні служби, які відразу приступили до ліквідації наслідків прильоту. Інформація про пошкодження уточнюється.

Також відомо, що вночі російська терористична армія атакувала Миколаївську область. Один із БпЛА типу Shahed-131/136 влучив у приватний будинок на території населеного пункту Куцурубської громади. Виникла пожежа.

Про це у Telegram повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Займання було оперативно ліквідовано підрозділом ГУ ДСНС України у Миколаївській області. Внаслідок ворожої атаки постраждалих серед мирних жителів немає.

Другий Shahed, який російські терористи запустили по території Миколаївської області, було знищено силами оборони.

Олег Верлан

3 травня, 2023