Нічна атака дронами була спрямована на Подунав’я та Хмельниччину: на Одещині загинув водій фури

Новини Вінниці / Нічна атака дронами була спрямована на Подунав’я та Хмельниччину: на Одещині загинув водій фури

У ніч з 6-го на 7 грудня росіяни вчергове атакували Україну безпілотниками типу «Shahed». Цілями були райони Подунав’я та Хмельниччина. З 18 дронів захисники знищили 15. Внаслідок атаки на Одещині загинув водій фури.

Як повідомляють у Повітряних Силах, окупанти атакували Україну із мису Чауда (Крим).

До враження ударних БпЛА «Shahed-136/131» залучалась зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

За словами начальника Одеської ОВА Олега Кіпера, ударними безпілотниками атаковано  Ізмаїльський район. Внаслідок атаки пошкоджено складське приміщення, елеватор та вантажівки. Через удар дронів спалахнула пожежа, яку вже ліквідували. Загинув водій одній однієї з фур. Прокуратура Одеської області відкрила кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Оперативне командування «Південь» повідомило, що на Миколаївщині було знищено три ворожі дрони, які рухались північно-західним курсом.  

«Наступною хвилею ворог атакував Одещину. Спрямувавши дрони по припортовій інфраструктурі Подунав'я, росіяни знов використовували особливості ландшафту та близькість державного кордону. Силами протиповітряної оборони знищено 11 БпЛА «Shahed-131 /136», - йдеться у повідомленні.

Щодо Хмельниччини місцева влада зауважила, що працювала ППО. Постраждалих немає.

Олег Верлан

7 грудня, 2023