Нічна атака БпЛА: мішенями стали Хмельниччина та Житомирщина

Новини Вінниці / Нічна атака БпЛА: мішенями стали Хмельниччина та Житомирщина

Під час нічної ворожої повітряної атаки 19 серпня із застосуванням ударних безпілотників типу «Shahed-136/131» силами та засобами протиповітряної оборони було знищено 15 з 17 дронів.

Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

Запускали росіяни «Шахеди» війська РФ по Україні з північного напрямку - із району Курська.

Загарбники атакували один з об'єктів інфраструктури Житомирської області дронами-камікадзе. Ніхто з цивільних не постраждав.

«Через падіння уламків збитого безпілотника виникла пожежа, яка була локалізована фахівцями ДСНС. Жертв та постраждалих немає. Інформація про масштаб пошкоджень уточнюється», - вказав голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Дрони пролітали над Вінниччиною. Працювала ППО, але без результатів.

«Сьогодні вночі під час повітряної тривоги Хмельниччина знову була атакована ворогом», - зазначив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

У кількох селах Хмельницького району вибуховою хвилею пошкоджено 30 будинків. Вибито вікна і двері в 32 домоволодіннях. Крім того, через атаку росіян постраждали дві жінки. У них поранення уламками скла. Ще шестеро людей звернулися до лікарні в шоковому стані.

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону повідомила, що перед черговою цинічною атакою росіяни вивели у Чорне море носій крилатих ракет типу «Калібр». Проте запустили дрони з північно-східного напрямку.

«Ворог напружив ситуацію напередодні на півдні, вивівши ракетоносій споряджений 8 «Калібрами» на чергування в море. Очевидно, це був відволікаючий маневр. Тому що атака відбулась пізніше на північному напрямку - ворог запустив «Шахеди» з Курського напрямку», - сказала Гуменюк.

Олег Верлан

19 серпня, 2023