Незабаром відновить роботу «Вінницяпобутхім». Управитель обіцяє до кінця року досягти «високих результатів»

Новини Вінниці / Незабаром відновить роботу «Вінницяпобутхім». Управитель обіцяє до кінця року досягти «високих результатів»

Власність російської компанії «Невская ксометика» у Вінниці, а саме підприємство «Вінницяпобутхім» націоналізували та через аукціон АРМА передано в управління дніпровській ТОВ «Крайтекс-Сервіс». Наразі управителі запевняють, що вже до кінця року відновлять виробпництво мийних засобів.

Нагадаємо, у грудні 2022-го «Королі побутової хімії» з Дніпра стали управителями «Вінницяпобутхіма». АРМА тоді визначило переможця конкурсу з відбору управителя для арештованих активів ПрАТ «Вінницяпобутхім». У березні 2023-го зазначалось, що Агентство з розшуку і менеджменту арештованих активів місяцями не може передати управителям «Вінницяпобутхім». Увесь цей час – з березня минулого року – виробництво було зупинено, а колектив звільнився. Залишились нечисленні охоронці.

Нині управитель про свої плани поділився з «Українською правдою». Матеріал не редакційний. У ньому йдеться про те, що «Крайтекс-Сервіс» «має змогу виробляти сухі засоби для прання з використанням унікальної баштової технології, що забезпечує якість та обсяги виробництва» та водночас «має експертизу для втілення маркетингової стратегії та організації дистрибуції товарів в усі канали продажів».

Вказується, що компанія планує вдосконалити продукти, які вироблялися раніше (як-от популярний порошок «Ушастий нянь»), та запропонувати споживачам нові товари. 

«В Україні можна виробляти товари, які стануть конкурентною альтернативою імпортним аналогам і відповідатимуть високим стандартам якості, — каже директор ТОВ «Крайтекс-Сервіс» Сергій Зайков. — Це реальний шлях до відновлення країни, створення нових робочих місць, наповнення держбюджету». 

На підготовчому етапі ТОВ «Крайтекс-Сервіс» працевлаштувало понад 70 осіб. Загалом же компанія планує запропонувати сотні робочих місць. Крім того, виробник зобов’язується переказувати до бюджету приблизно 3,75 млн грн на місяць.

«У «Крайтекс-Сервісі» сподіваються досягти перших високих показників уже до кінця 2023 року. Зокрема, ідеться про виготовлення понад 5 тис. тонн пральних порошків, більш як 200 тис. літрів рідких засобів для прання та понад 6 млн одиниць засобів для миття та чищення», - йдеться у статті.