Нетвереза водійка у Вінниці в'їхала в поліцейське авто

Новини Вінниці / Нетвереза водійка у Вінниці в'їхала в поліцейське авто

Жінка з 2,2 проміле алкоголю вчинила ДТП та намагалась «підкупити» поліцейських.

У ніч на 17 серпня 34-річна жителька Житомирської області, керуючи автомобілем Hyundai, перебувала у стані сильного алкогольного сп’яніння. Інцидент стався на вулиці Брацлавській у Вінниці, де працівники Відділу поліції № 1 Вінницького райуправління помітили автомобіль, який зупинився на клумбі. Водійка, яка виявила явні ознаки алкогольного сп’яніння, проігнорувала вимогу правоохоронців вийти з автомобіля і намагалася втекти з місця події.

Під час спроби втечі жінка допустила зіткнення зі службовим автомобілем слідчо-оперативної групи, який був припаркований на узбіччі вулиці Тиврівське шосе. Освідування показало, що вміст алкоголю в її крові становив 2,2 проміле, що значно перевищує допустиму норму.

Розуміючи серйозність свого становища, водійка намагалася "відкупитися" від поліцейських, пропонуючи їм неправомірну вигоду в розмірі 50 000 гривень. Однак її пропозиція була відхилена, і замість уникнення відповідальності вона стикнулася з новими правовими проблемами.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі, поліцією розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Крім того, на водійку було складено адміністративні протоколи за кількома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП):

  • Стаття 130 КУпАП: Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.
  • Стаття 124 КУпАП: Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів чи іншого майна.
  • Стаття 126 КУпАП: Керування транспортним засобом без відповідних документів.

 

Михайло Білик

19 серпня, 2024