«Необхідний мінімум». Резніков оцінив «танкові» результати «Рамштайну»

Новини Вінниці / «Необхідний мінімум». Резніков оцінив «танкові» результати «Рамштайну»

Зважаючи на те, що у «Рамштайні» не заявили про передачу танків Україні, міністр оборони Олексій Резніков побачив «прорив» у тому, що українських військових почнуть навчати користуватись «Леопардами». Це перший крок…

Очільник Міноборони  розповів, що у «Рамштайні» деякі країни називали свої пакети допомоги «за закритими дверима», також країни, які мають на озброєнні Leopard-2, дійшли згоди, що можуть розпочинати навчальні курси для українських танкових екіпажів з опанування цією технікою.

Щодо безпосереднього постачання танків Leopard-2 він зазначив, що за результатами «Рамштайну» «маємо оптимістичній прорив». Міністр пояснив, що учасники зустрічі дійшли згоди, що країни, які мають на озброєнні Leopard-2, можуть розпочинати навчальні курси для українських танкових екіпажів.

«Звісно що поки що рішення німецької сторони важливе, і ми отримали розуміння, що перешкод з підготовки наших екіпажів для країн-партнерів, з підготовки наших військових на «Леопардах» немає», – сказав Резніков.

Він повідомив, що наступний «Рамштайн» планується в середині лютого.

Нагадаємо, наразі можна казати лише про бажання Польщі надати ЗСУ до двох десятків Leopard-2. У Чехії спростували інформацію німецьких ЗМІ про те, що Прага та Братислава передадуть Україні танки цієї моделі.

Офіційний Берлін зволікає зі згодою на передачу техніки.

Олег Верлан

21 січня, 2023