Ненавмисні диверсанти: рятувальники Вінниччини звинувачують паліїв стерні у пособництві ворогу

Новини Вінниці / Ненавмисні диверсанти: рятувальники Вінниччини звинувачують паліїв стерні у пособництві ворогу

Терпець увірвався. Вінницькі рятувальники паліїв стерні дорівнюють за вчиненою шкодою до диверсантів. Лише за минулу добу у регіоні сталось 24 пожежі. Вогнем обпалено 30 га землі.

«Коли всі наголошуть на світломаскувальному режимі та закликають українців не підсвічувати інженерні споруди та будівлі, вимикати світло в домівках під час сигналів тривоги, жителі Тульчинського району нахабно випалюють минулорічну суху траву на відкритих територіях.

Люди, невже ви не розумієте, що виїжджаючи на ліквідацію таких пожеж підрозділи ДСНС витрачають ресурси, які наразі необхідно берегти?

Невже ви не розумієте, що в умовах війни зайве світло та полум’я допомагає ворогу орієнтуватися на місцевості й наносити удари вночі?», - звертаються рятувальники до жителів області.

Як зазначають у ГУ ДСНС у Вінницькій області, жителі деяких населених пунктів реніону наразі роблять, вже не вкладається у свідомості всіх рятувальників Вінниччини.

«В час, коли наші колеги рятують тисячі людей з-під завалів, ліквідовують численні пожежі внаслідок ворожих обстрілів в ряді українських міст, вінницькі ж бійці ДСНС ведуть боротьбу наче з повітряними млинами та без перестанку приборкують полум’я в екосистемах області.

За минулу добу 24 пожежі, вогнем спалено 30 га.

Це в час, коли в Україні військовий стан! В час, коли всі ЗМІ та громадськість акцентують увагу населення не провокувати пожежі на відкритих територіях!

Нагадуємо, такі дії прирівнюються до диверсій! Ми закликаємо голів територіальних громад, старост сіл та пересічних людей, роз’яснюйте громадянам про небезпеку таких дій, допоможіть вогнеборцям у боротьбі з паліями», - йдеться у повідомленні.

Макс Мельник

18 березня, 2022