Недосяжна тисяча: Зеленський пообіцяв вакцинованим пенсіонерам смартфон

Новини Вінниці / Недосяжна тисяча: Зеленський пообіцяв вакцинованим пенсіонерам смартфон

Тисячу за вакцинацію від президента Володимира Зеленського без власного смартфону пенсіонери не можуть отримати у жодному банку. Багато вінничан стикнулись з цією проблемою після того, як пішки сходили до відділень або телефоном цікавились механізмом. Так от, перед пенсіонерам обіцяють допомогти.

Українці віком від 60 років, які пройшли повний курс вакцинації, отримають від держави безкоштовний сучасний смартфон та пільговий тариф. Програма запрацює вже цієї весни. Про це заявив президент Володимир Зеленський у ході презентації нових функцій програми «Дія» на «Diia Summit» у вівторок, 8 лютого, у Києві.

«Два роки тому ми запустили курси цифрової грамотності для людей похилого віку, а навесні запускаємо нову велику державну програму - всі охочі вакциновані українці віком від 60 років отримують безкоштовний якісний сучасний смартфон та пільговий тариф. Переваги цифрової держави мають бути доступні всім, незалежно від віку... Держава у смартфоні – для всіх», - сказав очільник держави.

Нагадаємо, у грудні 2021 року в Україні запрацювала програма «єПідтримка». Вона передбачає виплату 1 тисячі гривень повністю вакцинованим від коронавірусу українцям. Тим, кому за 60 років, дозволено витрачати тисячу на ліки, але потрібно мати смартфон.

«У квітні розпочнеться перший етап проєкту: запис тих, хто хоче отримати смартфон. Коли розпочнеться другий етап – отримання смартфонів – залежить від виготовлення самих пристроїв. Ми окремо це анонсуватимемо. Але ми плануємо більшу частину цього проєкту реалізувати вже цього року», – сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.