Навідником на кафе у Краматорську став працівник місцевого підприємства: на совісті чоловіка вбиті та поранені земляки

Новини Вінниці / Навідником на кафе у Краматорську став працівник місцевого підприємства: на совісті чоловіка вбиті та поранені земляки

Контррозвідка СБУ «по гарячих слідах» затримала агента спецслужб РФ, який скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня. Загинули там не «чужинці» чи військові, а ті, хто роками ходив поруч з цим чоловіком по тим самим вулицям.

«Встановлено, що затриманим коригувальником удару по Краматорську виявився «розконсервований» агент головного управління Генштабу зс РФ. 27 червня він отримав завдання з’ясувати, чи працює вищезгадане кафе і зафіксувати наявність там відвідувачів.

Для виконання ворожої вказівки агент РФ здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів. Після цього фігурант переслав відзнятий файл російській воєнній розвідці», - зазначають у пресслужбі відомства.

Отримавши цю інформацію, російські загарбники здійснили вогневе ураження кафе, в якому перебували люди.

Внаслідок ворожої атаки загинуло щонайменше 9 місцевих жителів, серед них – 3 дітей. 60 осіб отримали поранення різного ступеню важкості.

За даними слідства, ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства.

Наразі вживаються комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення фігуранта та інших причетних осіб до відповідальності.

«Агент РФ обов’язково буде відповідати перед українським судом. Але таке затримання – це ще й сигнал для всіх інших коригувальників і зрадників, які працюють на ворога. Запам’ятайте – покарання невідворотне!

Так само, як неминуче будуть відповідати перед міжнародним трибуналом і організатори воєнних злочинів – представники путінського режиму. Для цього ми постійно ведемо юридичну роботу і продовжуємо збір доказів для міжнародних судів», - запевнив голова СБУ Василь Малюк.

Нагадаємо, раніше генпрокурор України Андрій Костін заявив, що удар російськими терористами було завдано двома ракетами «Іскандер». Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Олег Верлан

28 червня, 2023