Нацгвардійці з Вінниччини написали листа Віталію Марківу, засудженому в Італії

Новини Вінниці / Нацгвардійці з Вінниччини написали листа Віталію Марківу, засудженому в Італії

Нацгвардійці з частини, яка дислокується в Калинівці, що у Вінницькій області, підтримали засудженого італійським судом Віталія Марківа. Військові долучилися до всеукраїнського та написали бранцю листа, щоб нагадати, що українці своїх не кидають

Нацгвардійці з частини, яка дислокується в Калинівці, що у Вінницькій області, підтримали засудженого італійським судом Віталія Марківа. Військові долучилися до всеукраїнського заходу та написали бранцю листа, щоб нагадати, що українці своїх не кидають.

Найбільш зворушливі рядки Калинівка.Сity вирішила опублікувати:

«Шановний Віталію! Хочу привітати тебе з новорічними та різдвяними святами!

Найперше щиро бажаю тобі віри, віри у швидке звільнення, віри у справедливість своїх діянь».

Це кілька рядків з листа Сергія Сартова, старшого солдата 8 полку оперативного призначення імені Івана Богуна Національної гвардії України.

«Цією акцією ми хочемо нагадати, що пам'ятаємо  і підтримуємо не лише Віталія Марківа, а й багатьох інших незаконно ув'язнених українців», - зауважує заступник командира військової частини 3028 Віталій Соколюк.

Нацгвардійця Віталія Марківа затримали в аеропорту Болоньї 30 червня 2017 року за підозрою у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі та його російського перекладача Андрія Миронова під час військових дій біля Слов’янська у травні 2014 року. Віталія Марківа засудили до 24 років ув’язнення. Зараз він чекає на апеляцію в колонії «Опера» в Мілані для осіб, які скоїли особливо тяжкі злочини.

Нацгвардійці кажуть, що підтримати Віталія може кожен і навіть вказують адресу, за якою Марківу можна надсилати листи підтримки.

Markiv Vitaliy

Presso carcere Opera

via Camporgnago 40

20141 Milano