Наслідки удару по окупованому Джанкою: загинула еліта спецназу

Новини Вінниці / Наслідки удару по окупованому Джанкою: загинула еліта спецназу

Внаслідок удару ракетою С-200 по надсекретній базі ГУ ГШ (ГРУ) ЗС РФ 7 жовтня загинула еліта російського спецназу. Проте тепер російські загарбники підозрюють, що у їхніх лавах з'явився зрадник, який «здав» утаємничене місце дислокації підрозділу.

За непідтвердженими даними, внаслідок удару по господарчій споруді неподалік від Джанкоя (тимчасово окупований Крим) загинула 21 особа, 16 бійців ГРУ отримали поранення. У Telegram-каналі «Кремлевская табакерка» повідомили подробиці з посиланням на джерело в Генштабі РФ.

Удар нібито завдали українські війська ракетою з комплексу С-200 «земля-земля». Неподалік Джанкоя функціонував табір елітних російських спецпризначенців. За інформацію Telegram-каналу, вони проживали та тренувалися у цій локації, а виїжджали на завдання до Запорізької та Херсонської областей.

Об'єкт був засекречений. Базу окупанти маскували під звичайну господарчу будівлю. Росіяни підозрюють, що у їхніх лавах з'явився зрадник, оскільки діяльність проводилася таємно. Загарбники найімовірнішою версією все ж вважають те, що інформацією щодо розташування поділився із Силами оборони України хтось з місцевих.

«Факт залишається фактом — база знищена, пацани загинули», – розповів спецпризначенець, який вижив внаслідок ракетного удару.

Російський окупант велику кількість загиблих пояснив тим, що у підрозділів було недбале відношення до правил та техніки безпеки. Окупанти збиралися на вечерю у велику групу. Саме й у цей момент й відбулося влучання.

Нагадаємо, Джанкой та місцевість навколо міста завжди використовувалась як місце дислокації військових частин через зручне розташування. Періодично тули «прилітало». Джанкой є одним із вузлів на гілці логістичного шляху, який, зокрема, йде у Запорізьку та Херсонську області. Це серйозно порушує логістику ворога на півдні України. Щодо атаки 7 жовтня, то місцева окупаційна адміністрація повідомляла, що нібито ППО відбило атаку.

Олег Верлан

9 жовтня, 2023